diumenge, 13 de setembre del 2009

INDEPENDENCIA: SÍ: 96,2% NO: 2,3%


Arenys de Munt. 13.09.2009.

Resultados del referendum por la Independencia de Catalunya:

Votos: 2.671
Sí: 2.569
No: 61
Nulos y en blanco: 41
Participación: 41%
(Participación en las últimas elecciones europeas: 35%)

35 comentaris:

  1. Cal dir-ho. No som espanyols.

    ResponElimina
  2. Ala!Poned un muro que recorra toda la frontera y vendedle los tebeos de glenat a los paises catalans.

    ResponElimina
  3. per ser tan catalanista i independentista, perqué no escrius en català?
    quedat al teu poblet independent a vendre cavall fort als 4 nens amb barretina que tindràs a la teva arcadia polaka

    ResponElimina
  4. Cal dir-ho tambè.
    Ets una mica ‘gilipollas’. No veus que sou una minoria ‘talibán’ que no teniu res per oferir a un poble que lo que realment desitja es treballar i que les seves prioritats son altres.
    Quedat en la teva cabanya protegit amb la teva tanca. Amb aquestes mentalitats primitives només fas mal a Catalunya.
    Surt, viatja, obra la teva ment. Mes enllà del Ebre hi ha un mon per descobrir. No et quedis a la Cerdanya i baixa a la vall.
    El nacionalisme primitiu es pot curar viatjant, veien mon. Evoluciona !!

    ResponElimina
  5. Que tienen que ver los cómics con la política. Hay que ser más intelifente y apoyar más al cómic, que para la política ya están los frustrados.

    ResponElimina
  6. ¿Para cuándo el cambio del nombre del blog?

    Llevo suscrito a él mucho tiempo, y he leído (más bien visto) cosas muy interesantes en él. Respeto y entiendo que es un blog personal, pero la política me aburre profundamente... casi tanto como defiendo que haya quien tenga sus convicciones.

    Espero no calentar ningún ánimo con este comentario, sólo es una petición sin ánimo de ofender.

    Saludos!

    ResponElimina
  7. Em pensava que per a promocionar-lo a ell i al seu còmic aprofitaries per a enllaçar l'encertadíssima vinyeta de l'Aleix Saló que va donant voltes per Internet:

    http://www.directe.cat/cornut/0189

    ResponElimina
  8. Y lo que yo no dejo de preguntarme es por qué seguirán tomando mi nombre en vano año tras año...

    ResponElimina
  9. Gracies Gargotaire. El penjo ara mateix.
    Gracies també a tots els que tracten d'ajudarme.
    Com per exemple, invitant-me a viatjar...
    Ara em fa una mica de mandra, però ja ho he fet una mica...
    Argelia, Nigeria, Egipte, Equador, Venezuela, Perú, Argentina, Colombia, México, Xina, Corea, Japó, Estats Units, Cuba, Holanda, Italia, Alemanya, França, Belgica, Portugal, Bulgaria, Grècia, Suissa,
    Andorra i... España.
    Lo dicho...

    ResponElimina
  10. Veig que has recorregut mon i això em sobte. Veig amb tristor que no has après res dels teus viatges.
    Per viatjar i aprofitar les experiències cal obrir la ment i ser receptiu a noves sensacions i nous coneixements i, el mes important, veure que hi ha altres persones a vora teu de les quals pots aprendre.
    El nacionalisme, per definició, es excloent. Aixeca murs per protegir-se, recerca els fets diferencials vers al estranger i la pèrdua de la seva identitat. T’agradi o no, Catalunya al llarg de tota la seva història, ha estat un lloc obert a totes les cultures (fenicis, grecs, romans, ...) que han donat el que ara tenim. Avui tenim altres influències, la immigració. Demà, Catalunya serà un altre realitat.
    No existeix un ‘gen catalan’ i et torno a repetir: ser nacionalista es primitiu. Insisteixo: Evoluciona !

    ResponElimina
  11. Senyor anònim: i què té això a veure amb què no vulgui ser administrat pels espanyols?

    Si un espanyol no vol que Espanya sigui una província del Marroc està sent un nacionalista excloent per definició tal i com indiques?

    No siguis nacionalista banal espanyol. Evoluciona i permet que els pobles s'administrin com vulguin.

    ResponElimina
  12. Gargotaire, no has entès res.
    I qui diu que un català no es espanyol ?
    tu ?
    el Carod ?
    Gargotaire (o millor Garrotaire), et dic lo mateix, deixa el garrot, surt de la cabana i baixa a la vall.

    ResponElimina
  13. No hi ha res a fer, Gargotaire, per el nostre amic anònim un català es espanyol per la mateixa raó, segurament que un portugués no ho es.
    Segurament que creu que Gibraltar es espanyol, encara que els seus habitants no ho vulguin ser.
    I Ceuta i Melilla...
    No entenc com algù ens pot dir el que som i el que hem de ser.
    I si no som el que vol som primitius o nazionalistes...
    Ell no...
    Ell es universal.
    Nosaltres galactics.

    ResponElimina
  14. Sr, Anònim, t'entenc perfectament. I qui eren els badiencs per decidir en el seu dia, en un referèndum, que no volien ser més administrats per Cerdanyola? Evidentment habitants del territori! No es va aixecar cap mur. Les famílies de tots dos municipis segueixen comunicant-se, a peu, per telèfon o comercialment. Si per tu el fet de decidir en referèndum el marc de govern és un fet impensable en comptes d'un mer canvi en l'organització administrativa no ens vinguis dient als altres que si som nacionalistes o primitius. Espanya no és un ens mitològic o pesant. Només un ens administratiu. Jo accepto que els catalans escullin la seva organització administrativa democràticament. Amb absoluta independència de si la seva tria és o no coincident amb la meva voluntat. Tu no. Per a tu Espanya és molt més que una simple organització administrativa. Ets massa nacionalista per permetre que el món s'organitzi democràticament.

    En tot cas el que ens hauríem d'haver preguntat era qui eren els cerdanyolencs per decidir si Ciutat Badia havia de ser o no un municipi independent. Evidentment, ningú. Qualsevol que sigui mínimament democràtic hi ha d'estar d'acord.

    Joan, ho sé, però em fa gràcia contemplar com gent amb argumentacions tan nacionalistes, curtes de mires i primàries ens acusin de primitius als que no combreguem amb la seva religió.

    ResponElimina
  15. Garrotaire, como veo que si te escribo en catalán sigues sin entender nada, te lo repetiré en castellano:

    ¡Evoluciona!, supera tus miedos, derriba la empalizada y abre tu mente. La endogamia es nefasta.

    ¡Ah!, me ha encantado tu comparación de Cataluña con Ciutat Badia.

    ¿Y la Vall d'Aran, tambien aceptarias que se separase de Cataluña?

    ResponElimina
  16. Anònim, en català, en castellà i en unes quantes llengües més em podries parlar de manera que t'entengués. M'encanten les llengües. Sense sortir de casa ja en parlo dues.

    I responent al teu dubte: si els aranesos decidicin triar de forma lliure i democràtica que el seu futur passa per a què s'administrin sols, per què no hauria d'acceptar-ho? No és un territori petit com el que solen citar els nacionalistes espanyols quan volen portar la secessió a l'absurd. És una comarca sencera amb grans trets diferencials!

    Els nacionalistes espanyols no accepten la diferència per més que se'ls demani. Aran va escriure unes demandes, i saps qui les va limitar? El parlament català? No! L'espanyol i la seva constitució! En l'esborrany de l'estatut català s'acceptava sense cap mena de trauma que eren una nació diferent a la catalana. I cap català es va enfurismar per això. Al contrari, els que es es varen comoprtar com a etnicistes que busquen la homogeneitat nacional varen ser els nacionalistes espanyols.

    Només un nacionalista que considerés les divisions administratives molt més que simples formes d'organitzar-se, podria fer un comentari com el teu.

    I dius que jo sóc el que no entén res? Deixa de repetir el teu lema nacionalista buit. En definitiva: evoluciona.

    ResponElimina
  17. Gargotaire, visto lo visto hasta este punto, me maravilla como clasificas de nacionalista a quien no piensa como tu.

    No será que,... "piensa el ladrón que todos son de su condición".
    Es un refrán castellano, para tu información.

    ResponElimina
  18. "Una, en el papo; y otra, en el saco".

    JC
    --

    ResponElimina
  19. Garrotaire, se te ve el plumero.
    Cuando hablas de la Vall d'Aran te refieres como 'comarca' y cuando lo haces de Cataluña lo haces de 'nación'.
    Criticas a la 'opresión españolista', a su 'represión de pueblos', bla, bla, bla... y tu tienes los mismos tics que calificas de 'imperialistas'.

    Nada cambia, al final sólo se trata de aquello de 'vete tu para ponerme yo'.

    Insisto y ya se que te duele:
    evoluciona !.
    Eso es posible, hasta el australopithecus lo hizo.
    Recuerda estamos en el siglo XXI.

    Dejo zanjado el asunto, no quiero perder mas tiempo. Sólo decirte que hay muchos catalanes que en su generosidad, pueden sentirse tanto catalanes (tal ves mas que tu) como españoles al mismo tiempo. Y eso, lo se, a personas como tu, les duele mucho.
    Y no lo achaques a un trastorno de identidad disociativo, sólo se trata de liberarte de la 'falç' y desterrar las antojeras.

    ResponElimina
  20. Sr. Anònim, ets divertidíssim.

    Si repasses els meus comentaris, que no t'has preocupat a llegir abans de respondre'm un discurs prefabricat i aliè a la realitat, veuràs que quan he parlat de nació ha estat precisament per a referir-me a la Vall d'Aran, no a Catalunya. I que justament ho he fet recordant que els aranesos varen demanar aquest reconeixement en l'estatut, cosa que el parlament català va aprovar sense tensions i que varen ser les corts espanyoles les que ho varen retallar.

    Jo no tinc res a dir a com hem de definir els aranesos perquè crec profundament que són ells els que ho han de decidir, i que l'opinió dels catalans no ha de tenir cap importància en aquest assumpte. No com tu, que et creus amb el dret d'imposar-los com es vulguin definir, amb absoluta indiferència de quina sigui la seva voluntat. Per què per a tu la democràcia no té cap valor al costat del teu nacionalisme que santifica i sacralitza unes meres entitats administratives que haurien d'estar al servei de la població, i no al revés, com tu defenses.

    Santiago, obviamente conozco ese dicho castellano, pues como sabrás los informes del ministerio de educación indican que los catalanes tenemos un nivel de castellano superior a la media española. Pero cabe decir que su aplicación en ese caso es muy desafortunada, puesto que si repasas los comentarios de ambos, es Don Anónimo quien ha recurrido a los sentimientos nacionales respeto a España y Cataluña para defender su posición. Tan fanática ess u religión/nacionalismo que insulta pertinazmente a quienes le contradigan, tratándolos de inferiores, poco evolucionados y recurriendo a los insultos infantiles losanteros consistentes en modificar los nombres de los demás, en sustitución de cualquier argumento. Si eso no es nacionalismo, que baje Osamu Tezuka y lo vea.

    Fríamente, su posición es esperpéntica. Cree encontrarse en un nivel superior por no ser nacionalista, cuando simplemente menosprecia a quien no comparte su nacionailsmo. Y tan enraizado lo tiene que ni siquiera se da cuenta. Es aquello que los sociólogos llaman “nacionalismo banal”.

    ResponElimina
  21. Garrotaire, perdon, Gargotaire, es que me lo pones a huevo.

    Lo siento, sólo dos palabras:
    nazi-onalismo.

    Y recuerda, iluminados y salvadores de la patria, en Alemania, por las urnas, demodráticamente, llegaron al poder. Después ya sabemos los resultados.

    Tú mismo con tus radicalismos, porque si te crees que yo soy radical, lo dicho, no has entendido nada en absoluto.
    Es como jugar a frontón con una pared de cemento.

    ResponElimina
  22. És divertit que amb tal mostra d'intolerància, falta de respecte democràtic, insult barat, menyspreu als altres, i santificació del que tu creus que és la pàtria pensis que els nacionalistes són els altres.

    Algun argument o respondràs algun altre sinult fàcil contra qui no comparteixi el teu nacionalisme?

    Il·luminat salvapàtries...

    Incapaç de copsar ni per un moment que algú no compareteixi el teu nacionalisme. Insulta, insulta que en saps molt. Digues sense parar que qui no comparteix el teu nacionalisme és el nom del porc i en acabat, des del nacionalisme més tancat, tracta'l de paret de fronton.

    Tot plegat molt còmic.

    ResponElimina
  23. Eso, eso, mucho cómic... :-"

    En fin, supongo que esto es algo parecido a cuando te están poniendo los cuernos. Eres el último en enterarte... El caso es que generalmente cuantas más explicaciones tiene que dar uno para algo, más claro debería tener que no es tan sencillo.

    O dicho con otras palabras... ZZZ zzz zzz

    ResponElimina
  24. Garrotaire, perdó, Gargotaire, vius en el passat, se feliç.
    Aquests ja no son els teus temps, no veus la realitat. Estàs polucionat per antigues històries de lluites i rancúnies, de trincheres i fusells, de odis i passions.
    El joves veiem les coses amb un altre perspectiva. Es com si a tu et parlessin de la Guerra de Cuba.
    Mai te he insultat, perdó, únicament lo de ‘gilipollas’, ha estat al inici del meu ‘Anonimo’ i ha estat un moment de ‘calentón’ i lo del ‘australopithecus’, un moment de debilitat.
    Y finalment lo de Garrotaire ha sido un momento jocoso.

    Lo dicho, se feliz

    ZZZ ZZZ ZZZ

    Fdo.: Josep Lluis

    ResponElimina
  25. Hostias!!!! l'amic anòmin es diu Josep LLuis...
    I si es el pesident?
    Atención pregunta:
    tens un gos que es diu Pulutant?

    ResponElimina
  26. Joan, ja em creia que no hi eras.

    Alel•luia !!, ha tornat.

    A tu també et desitjo que siguis feliç en el passat i en la nostàlgia, vell lluitador.
    Salu2

    Fdo.: Per tú, Jose Luis (jo no tinc el problemes de identitat de l’avi Carod)

    ResponElimina
  27. De quins odis parles, JL?

    Tu ets l'únc que ha apel·lat als sentiments.

    Jo no crec que els badiencs se separessin per odi a ningú. Tampoc em sento odiat per cap aranès quan demana alguna competència. Ni crec que sigui per odi als gavatxs que la major part dels espanyols es puguin oposar a què espanya esdevingui una província francesa, per molt que es facin els no nacionalistes.

    Potser et tocaria començar a entendre que l'època d'arreglar-ho tot a hòsties ja toca a la seva fi i que ve una altra en la que la humanitat s'organitzarà democràticament.

    Estàs tan embegut del discurs espanyolista que deixes anar tots els clixés de la caverna per poc que encaixi amb el que et diu l'interlocutor. Això explicaria que insisteixis després d'haver dit que ho deixaves. Et deu fotre les entelèquies nacionalistes amb les que t'embenes els ulls per a justificar que no ets nacionalista però que cal defensar el que consideres la teva nació.

    ResponElimina
  28. Si los independentistas y nacionalistas catalanes tuvieran la más mínima idea cierta de la historia medieval de Cataluña, la Corona de Aragón y la Hispania en general, desde Carlomagno hasta la fusión de Castilla y Aragón, no hablarían tan alto.

    ¡Lo que hay que aguantar! Y siempre, en todas partes y en todas las épocas, es por el mismo motivo, tanto fue en Biafra como puede ser aquí: ni nacionalismos, ni leches; es la pela. El pobre no quiere independencia, sino ayuda. Es el rico el que se siente superior a los demás, y así pretende demostrarlo.

    ResponElimina
  29. Garrotaire (nótese, al agudo lector, que he vuelto al término del garrot) quedate feliz con tu nazi-onalismo, o mejor, a un nuevo término: nazi-onanismo.
    Salu2

    ResponElimina
  30. Tu vols prohibir votacions i imposar el teu nacionalisme sobre la voluntat dels catalans...

    ...i em dius a mi nazi.

    Nacionalistes... és tan primari...

    Evoluciona, fill, evoluciona.

    ResponElimina
  31. Et recordo, per el cas de que no ho hagis notat avans, que jo també soc catalá i tot això no t’ho ha dit un de ‘fora’ t’ho ha dit un CATALÀ, això si, amb seny.
    Bye, nazi-onanista Garrotaire

    Josep Lluis

    ResponElimina
  32. Ets tu qui em parla dels teus orígens ètnics pera defendre la teva posició i em dius nazi a mi?

    Tens tan interioritzat el discurs nacionalista espanyol que ni uan sola vegada l'has sabut adaptaralteu interlecutor, perpetrant repetidament i matussera la fal·làcia de l'home de palla.

    ResponElimina
  33. Repeteixo: Bye, nazi-onanista (ho dic per alló de l'home de palla) Garrotaire

    Josep Lluis

    ResponElimina